Vissza a gyökerekhez

2012.04.10. 21:22

Ha az ember túl sok üzleti könyvet olvas, könnyen abba a hibába eshet, hogy elfelejti, honnan jött. Minden "rendes" vállalkozó korábban szakember volt, kizárólag szakember. Aztán jött a döntés, hogy csináljunk ebből rendes bizniszt, "ne más húzzon belőlem hasznot". Ismerős?

Az ember elkezdi habzsolni a vállalkozóknak szóló üzleti könyveket, tanulja a sok okosságot, ilyen-olyan marketingtrükköket, és minden olyan egyszerűnek és magától értetődőnek tűnik.

it_books_1.jpgÉs akkor jön a hidegzuhany. Véletlen visszajut az ember fülébe, hogy "sok a duma, de már nem ő a legjobb szaki". A cégvezetés nehézségei, a vállalkozás ügyes-bajos dolgai rengeteg időt elvesznek, az ügyfelek megtartása érdekében szinte éjjel-nappal dolgozni kell, sokszor hétvégén is. Ismerős ez is?

Mit lehet ilyenkor tenni? Az én véleményem az, hogy vissza kell menni a gyökerekhez. Kicsit visszább kell venni az "arcból", és inkább többet foglalkozni a szakmával. Tanulni, tapasztalatot szerezni, újszerű dolgokat kipróbálni. Nincs annál jobb reklám, mint amikor valaki kiváló és különleges szakember hírében áll.

E felismerés jegyében az elmúlt pár hónapban üzleti könyv fogyókúrára fogtam magamat, helyette vettem jónéhány szakmai könyvet, és igyekeztem fejleszteni a szakmai tudásomat. Ezeket a könyveket inkább nem osztanám meg itt a blogon, valószínűleg nem érdekelne sokakat.

Javaslom mindenkinek, hogy néha tartson egy ilyen komolyabb szakmai önképző hónapot, nem fogja megbánni.


Végezetül pedig ajánlani szeretnék egy olyan programot, ahol többek között én is előadó leszek. Ez a Nomád Cégvezető Nap, e héten csütörtökön, ahol az informatikai eszközök által adott szabadságról fogok beszélni: "Egy hi-tech nomád cégvezető és szakember mindennapjai"

A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.

Program, regisztráció

Egy kicsit részletesebb leírás, előadók bemutatása

Találkozunk csütörtökön?

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr884381784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása