Mindig nagyokat csodálkozom azon, hogy mennyi minden újdonságot tudok az ügyfeleinknek mesélni. Pedig meg mernék rá esküdni, hogy ezeket az apróságokat már ezerszer elmondtam. Ha jól emlékszem, már nekik is, akik éppen a fejüket csapkodják a felismeréstől, és jókat jegyzetelnek a noteszükbe. Mégis, a legközelebbi találkozásunkkor megint lesz pár dolog, ami számomra teljesen triviális, mégis nagy örömet tudok vele szerezni.

Már többször eszembe jutott, hogy ezeket az okosságokat egyszer le kellene írnom, és csinálni belőle egy kis aprópénzt. Igazából nem lenne nagy munka, csak be kellene fűznöm az ánégyest, és venni egy nagy levegőt. Ha nagyon fennkölten szereték fogalmazni, azt is mondhatnám, hogy írnom kellene egy könyvet.

No persze most nem kell nagy bestseller karrierben és milliós példányszámban gondolkodni. Kicsiben a dolog ugyanúgy működik, ha nem sokkal jobban. A lényeg a tartalom, a tudás, minden másra ott a ..... nos, őket is mindjárt bemutatom, de ne ugorjunk annyira előre.

Sokan hajlamosak mindennek óriási feneket keríteni, így a könyvírásnak is. Úgy gondolom, hogy minden valamirevaló szakembernek és üzletembernek van a fejében valami, amiből érdemes egy könyvet összerakni. Bebizonyítom! Válaszoljon néhány kérdésre. De tényleg.

  1. Amikor találkozik egy reménybeli új ügyféllel, tud-e neki a szakmájából / üzletéből olyan egyszerű információkat mondani, ami Önt szaktekintély pozícióba emeli? Ha legközelebb egy ilyen ügyfélnek odaadna egy könyvet, hogy "tessék, ezt én írtam, biztosan nagyon hasznos lesz Önnek", hogy tetszene vajon neki?
     
  2. Év végén elő szokott fordulni, hogy úgy kell valami értelmes karácsonyi ajándékot "vadászni" az ügyfelek részére, hogy ne a kukában végezze azonnal? Egy Ön által írott könyv megfelelne esetleg ennek a kritériumnak?
     
  3. Minden szakember és üzletember annak örül, ha egyre többen beszélnek róla, és elismert szaktekintéllyé válik. Egy könyv, rajta az Ön nevével, amelyet a szakmai közönség szívesen olvas és továbbajánl, megfelelne erre a célra?

Összefoglalva, egy saját könyv:

  • a legprofibb névjegy
  • tökéletes reklámajándék
  • kiváló referenciamunka
  • remek marketingeszköz

Nyilván feltűnt, hogy nem került fel a listára, hogy "kiapadhatatlan bevételi forrás". Persze ezt sem lehetetlen elérni, de ezt fogjuk fel, mint egy bónusz, ami esetleg összejöhet, ha nagyon ügyesek vagyunk. De a fenti 4 ismertetőjegyet biztosan el tudjuk majd érni, ha középiskolában közepesnél jobb jegyeket kaptunk magyar nyelvből, fogalmazásból.

Mindehhez egyetlen dolog kell: nekiállni és írni. Pontosabban kell még valami, illetve valakik, akik a nyers szövegből igazi hozzáértéssel egy kézzelfogható könyvet készítenek. Azért merem Önnek ajánlani a konyvmuhely.hu csapatát, mert ők tényleg pontosan a kis példányszámú könyvek specialistái. Rengeteg, Önhöz hasonló amatőr író könyvét adták már ki, és pontosan tudják, mikor mire lesz Önnek szüksége.

Ne gondolja, hogy egy könyv megírása egyenlő a szöveg begépelésével, formázásával, majd kinyomtatásával. Rengeteg apró trükk és egyszerű módszer létezik, amivel kicsiben is nagyot lehet alkotni. Ezért érdemes megismerkedni ezekkel az alapvető információkkal már a könyv megírása előtt.

Minden nagy munka egy kis első lépéssel kezdődik, és ha Ön legalább egy pillanatra komolyan elgondolkodott egy könyv megírásán (ugye, a téma már meg is van?), akkor töltse ki ezt a rendkívül rövid kis kérdőívet!

Figyelem, innen már nincs visszaút, ennek már saját könyv lesz a vége!
(...Karácsonyra nagyon szívesen fogadok könyvet, legyen bármi is a témája :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr874553870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása